Dagbesteding

 

 

Hoe gaan we tewerk?

Indien u interesse heeft in ons aanbod kan u ons bellen of mailen.

Wij spreken een datum af om eens een kijkje te komen nemen op de boerderij en wij leggen uit hoe we te werk gaan, we luisteren naar uw verwachtingen en vragen en we bekijken wat uw eventuele taak kan zijn binnen ons zorgproject.  Eventueel kan u in overleg al eens een dagje meedraaien om te proeven van ons aanbod (hiervoor hanteren wij de dagvergoeding).

Na deze kennismakingsdag kunnen we dan een overeenkomst opmaken voor bepaalde duur of onbepaalde duur naargelang de behoefte van de deelnemer.

 

Wanneer kan u bij ons terecht?

Voorlopig zijn er enkel plaatsen beschikbaar op maandag en vrijdag en is er plaats voor 4 deelnemers. 

 

Hoe ziet een dag eruit op de boerderij? 
Het verzorgen van de ezels, geiten, schapen, kippen en het varken behoort tot de activiteiten op de zorgboerderij.  Maar ook het zaaien en oogsten in de moestuin, het verzorgen van het erf en het plukken van fruit in de boomgaard.   Als je graag buiten bezig bent en houdt van dieren vinden we samen zeker een taak op maat. Daarnaast maken we in ons kookatelier en in ons crea-atelier producten om in de winkel te verkopen, van de opbrengst kopen we weer nieuw materiaal.  Onze zorgboerderij is niet hoofdzakelijk productiegericht, ook het meelopen, meekijken en meebeleven kan een volwaardig doel op zich zijn.

Onze dag begint om 9u en eindigt om 16u.

 

9u00  aankomst en een kopje thee/koffie/sap, we overlopen de dagplanning en verdelen de taken onder de aanwezigen

9u15  start activiteit

10u30 pauzeren met een drankje en een kleine versnapering

10u45 start activiteit

12u00  middagpauze 

12u30 start activiteit

14u30 pauzeren met een drankje en een kleine versnapering

15u00 we werken onze taken af en ruimen op

 

Dagprijs

Deelnemers aan de dagbesteding en jongeren betalen een dagprijs voor de begeleiding die ze krijgen.

Sinds kort zijn we bij het vaph geresisteerd als groenezorginitiatief en kunnen personen met een  persoonsvolgend budget (PVB)   (ondersteuning kan enkel betaald worden via het cashsysteem ) of een  persoonlijk assistentie budget (PAB)  ( maximaal 92 dagen)  ook bij ons terecht 

 

 

 

Wie kunnen op de boerderij terecht?
Mensen met een verstandelijke beperking, psychische of psychiatrische problemen of een autistische stoornis. jeugdigen vanuit Jeugdzorg, ouderen, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Welke zorg biedt de boerderij?
- dagbesteding

-Ons zorgaanbod is niet specifiek gericht naar een doelgroep. We staan open voor kinderen en volwassenen die goesting hebben en de nood voelen om samen in de natuur en met dieren te werken. We bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

 

 

Wilt u meer info omtrent onze werking vul dan onderstaand formulier of bel ons op het nummer 0473.68.80.48