Vrijwilligers

We zijn er erg blij mee als u ook een concrete bijdrage wilt leveren aan de Holdamhoeve.  Naast de hulpverlening is inclusie een voorname doelstelling van onze vzw. Een groep vrijwilligers maakt het bestaan van onze leefboerderij mogelijk en kan ons aanbod versterken.  U kunt hierbij denken aan klussen in en om het huis, de tuin, schoonmaak, vrije tijdsbesteding met de gasten e.d. Daarnaast organiseren we geregeld een activiteit voor een stuk ontmoeting en om de onderlinge band en betrokkenheid te onderhouden.

Is uw interesse gewekt, dan horen  graag van u.   

 

Wil je op regelmatige basis helpen?

Vaste vrijwilligers die wekelijks (of op regelmatige basis) meehelpen krijgen een vrijwilligerscontract.

We overleggen samen welke taak iets voor u kan zijn op de Holdamhoeve , we zijn nu vooral op zoek naar vrijwilligers voor : 

 

  • Opstart moestuin : tegen de zomer van 2022 willen we op een stuk grond een nieuwe moestuin aanleggen.  In onze moestuin werken we ecologisch zonder kunstmest en pesticiden  wat goed is voor het natuurlijke evenwicht.  We zoeken hiervoor vrijwilligers met kennis van grondbewerking, composteren, aanplanten, oogsten 
  • Onderhoud tuin, weide en moestuin: heeft u groene vingers, dan kan u gerust meehelpen met het onderhoud van onze moestuin en weide, er moet gesnoeid worden, gras gemaaid, onkruid gewied, ...
  • Ondersteuning in ons kookatelier : om onze dagbesteding extra te ondersteunen kan u komen helpen bij onze kookactiviteiten, heeft u kennis van brood bakken, taarten maken, confituur maken,... dan zien we u graag in het kookatelier 
  • Ondersteuning knutselen : eveneens ter ondersteuning  kan u komen helpen bij de knutselactiviteiten.   We werken vooral met natuurlijke producten en op een ecologische manier.  Ook mensen met een specifieke kennis zijn zeker welkom, kan u bijvoorbeeld vilten, papier scheppen, potten draaien, ... geef gerust een seintje en dan bekijken wij hoe we dit best kunnen inplannen.
  • Administratief werk: maken van een flyer, aanvraag subsidies, zoeken sponsors,..
  • Logistieke ondersteuning : Jaarlijks organiseren we enkele activiteiten om ons financieel te ondersteunen zoals een quiz, een opendeur, een eetfestijn ... Kan u goed organiseren, of help u liever opdienen,...laat het ons weten.
  • Praktische en geestelijke ondersteuning (buddy) Het buddy zijn is een belangrijk werk binnen de stichting.  Daarbij bent u van betekenis voor een van onze zorggasten vb voorlezen, de zorggast op sleeptouw nemen bij taken op de boerderij.

 

Elke vrijwilliger is verzekerd tijdens zijn vrijwilligerswerk op de boerderij. Daarvoor werd een aanvullende verzekering 'lichamelijke ongevallen vrijwilligers' afgesloten.

Mede dankzij vrijwilligers wordt onze werking pas mogelijk.  Contacteer ons gerust voor meer informatie of als u eens wil kennismaken met de Holdamhoeve.

 

Overweeg je het om vrijwilligerswerk te doen?

Je kan hier je gegevens achterlaten en dan nemen we contact op met jou.